iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цирк "Балкански" е продал 60% от билетите си

Цирк "Балкански" е продал 60% от билетите си 03_1459407880

60 процента от билетите за представленията на цирк „Балкански” в Перник вече са продадени, като от там казват: „Тук нашият цирк си има своята публика, има градове, в които трудно се получава, за разлика от Перник”, споделиха участниците в спектакъла. Те изразиха и възхищението си, че националното им турне започва от най-хубавия град в страната – Перник.

В програмата участват и тазгодишните носители на приза “Икар” – Иво Сивков и Мария Косоребрикова. Двамата са акробати и са семейни от осем години, радват се на 5-годишната си дъщеричка- Лили, която утре е рожденик.

Мария ще представи въздушен номер и танцувален номер с обръч.

“Цял живот се занимавам с цирк, аз съм от цирково семейство,нашата дъщеря, въпреки че е малка, също проявява интерес към този вид изкуство. Денят ни започва със закуска, следват репетиции, обяд , почивка и се приготвяме за работа. По време на сезона се ограничавам и повече тренирам”, сподели красивата Мария, която е рускиня, но за любовта няма граници,смята тя.

Мария работи в цирк “Балакнаски” повече от десет години. “Много добре се чувствам на сцената, която повлия на нашето семейство . В този цирк се запознахме с мъжа ми, оженихме се и се роди най-скъпото нещо – детето ни”, разказва още Мария.

Нейният мъж Иво също сподели, че се чувства страхотно в цирк “Балкански” и е щастлив с нея.

“Живеем в пълна хармония. Дъщеричката ни порасна тук и вече може сама да се справя. Докато беше малко бебенце, нещата бяха по-сложни. Един от нас винаги трябваше да е зад сцената и да стои с нея, докато другият работи. Тя пътува с нас навсякъде”, допълва Иво.

Двамата почиват само, когато свърши сезона, почивката им е малка, защото участват и в други програми.

“Икар” е едно много голямо признание, ние много години се трудим . Просто съм благодарен, че хората го оцениха и ни наградиха с този приз”, сподели още Иво Сивков.

Под купола на най-големия цирк на Балканите перничани ги очаква повече от 2 часа забавления и приковаващи дъха моменти. В програмата са включени атракционите: „Колелото на смъртта” – визитната картичка на трупата, изпълнявана от Николай и Велизара Балкански; Уникален екстремен мото номер, в който по наклонена тел ще бъде изправен мотор на задна гума; Публиката ще стане свидетел и на изпълнението на опасния „Глобус на смъртта” – топ номер, представен от 6 мотористи от Колумбия. В програмата са включени партерни и въздушни номера от световна класа. Клоунадата се води от двойка клоуни от Португалия. Децата ще се радват на звездата на цирка – понито Далас и уникална дресура на австралийски бордър колита. Ще участват и много кукли-животни, изработени от най-големите майстори в България.

Спектаклите в Перник започват от днес – 30 март и ще продължат до 3 април, включително. Началните часове са 16.30 и 19.30 ч., като само в неделния ден представленията ще започват от 11.00 ч. и от 16.30 ч. Цената на билетите варира от 3 до 30 лв, в зависимост от местата. Шатрата на цирка е разположена на паркинга зад Регионалния исторически музей.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.