iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чинари представят Болярите на танца

Чинари представят Болярите на танца 03_1395036370

Ансамбъл "Чинари" ще представи своя юбилеен спектакъл "Болярите на танца" в рамките на предстоящия Пролетен салон на изкуствата в Перник на 8 април. Шоуто разказва със средствата на танца, музиката и светлината древната история на великите българи и техните мистични загадки. Спектакълът е изграден на основата на традиционния български народен танц и музика, но със съвременни технически средства, които го правят зрелищен и модерен. Шоуто впечатлява с атрактивни костюми, светлини и пироефекти. Музиката е на група "Булгара", а хореографията е на художествения ръководител и хореограф на ансамбъла Асен Павлов и на Анатолий Клочков. Спектакълът бе представен премиерно в края на миналата година в Зала №1 на НДК пред възторжена публика. Вече е показван и пред пълни зали в много градове.
Ансамбъл "Чинари" е създаден през 1993 г. по идея на Асен Павлов- хореограф и арт директор на ансамбъла. В трупата работят професионални танцьори с образование, опит и любов към народната музика и танц. С професионализма си, модерния си подход към танца и към българския фолклор и постоянството си на сцената, ансамбълът си е спечелил мястото на водеща танцова формация у нас и популярност зад граница. Ансамбълът е представял свои спектакли в Молдова, Гърция, САЩ, Италия, Македония, Германия, Сърбия, Южна Корея и Франция.
В Перник спектакълът ще бъде кулминацията в първия ден от Пролетния салон на изкуствата на 8 април. През целия ден на няколко сцени ще се изявят танцови формации от Перник, Благоевград, Кюстендил и София.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.