iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Честване на 60 години от основаването си подготвя Обединена школа по изкуства в Перник

Честване на 60 години от основаването си подготвя Обединена школа по   изкуства в Перник 10_1412256530

Школата започва новия сезон с по-богата програма за младите таланти. Нейни възпитаници се реализират успешно в училища и университети у нас и по света, мнозина се връщат и като преподаватели.

60 години от основаването си ще отбележи през настоящия сезон Обединената школа по изкуствата към ОК "Дворец на културата" в Перник. Празникът е насрочен за 28 ноември, когато възпитаниците на школата ще подредят изложба с рисунки и ще се представят с празничен концерт.

Преподавателите вече посрещат своите възпитаници в отделните класове и форми на обучение. Тази година школата предлага по-богата програма за децата, желаещи да се занимават с различни видове изкуства и да овладяват законите на красотата и хармонията.

Класът по изобразително изкуство ще даде възможност на младите таланти за практическо обучение в различни техники, работа с разнообразни материали, както и теоретична подготовка. Изложби ще показват резултатите от работата с децата през годината. Първата среща на младите художници с тяхната преподавателка Мариела Ивайлова е на 4 октомври, събота от 10, 00 ч. в солфежната стая на Двореца на културата.

През настоящия сезон ще продължат заниманията по музика и различни инструменти.

Децата и младежите ще имат възможност да се обучават в класа по китара на Даниел Тодоров, класовете по пиано на Виолина Милотинова, Йоана Козарева, Анна Тодорова и Славена Вражалска и класовете по цигулка на Юлияна Манолова и Невелина Станимирова. За тези, които обичат да пеят, са заниманията във вокална група "Ванила" с ръководител Петър Симеонов. Децата изучават подходящи песни, концертират на сцена и дори правят професионални записи и клипове. Заниманията по солфеж, теория на музикалните елементи и
музикална литература запознават възпитаниците на школата с различните стилове музика, значими композитори и тяхното творчество, обогатяват музикалната им култура и им помагат в
подготовката за кандидатстване. Преподавателите провеждат и специални подготвителни курсове за желаещите да кандидатстват в музикални училища и висши учебни заведения.

Възпитаниците на ОШИ могат да покажат усвоените от тях знания и умения на сцена пред публика по време на традиционните годишни и коледни концерти.

През пролетта предстои и традиционният вече Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който ще се проведе за десети път. За девета поредна година предстои и конкурсът за рисунка, организиран от школата.

ОБЩИНСКИ КОМПЛЕКС ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА

Възпитаници на ОШИ към ОК "Дворец на културата" в Перник се реализират успешно в музикални училища и висши учебни заведения. Мнозина от тях се завръщат като преподаватели в школата и като музиканти в КО "Орфей".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.