iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бюрото по труда ще работи със сдружение "Обектив"

Бюрото по труда ще работи със сдружение "Обектив" 08_1439114064

Председателят на сдружение "Обектив" и ръководител на проект МИКЦ-Перник Станислава Генадиева, заедно с директора на Бюро по труда - Перник г-н Росен Симеонов подписаха споразумение за съвместно сътрудничество. Според тях младежката безработица е един от най-големите проблеми у нас, като темата за кариерното ориентиране и развитие е застъпена като една от основните дейности на Сдружение „Обектив” и проект „Младежки информационно-консултантски център – Перник”.

Споразумението е подписано от неправителствените организации, институциите, работещи с млади хора и представителите на бизнеса на местно ниво. А целта е идентифициране, информиране и активизиране на младежите с цел обучение, съдействие за намиране стаж и работа.

В периода януари-май 2015г. в рамките на проект „Младежки информационно-консултантски център- Перник”, финансиран по Национална програма за младежта (2011-2015г.)бяха консултирани около 200 младежи от област Перник на тема „Кариерно ориентиране и развитие”. Тревожна е тенденцията хиляди млади хора, след завършване на образованието си, да излизат на пазара на труда съвсем неподготвени, без да знаят как да бъдат успешни, какви умения притежават и как могат да ги използват в професионалното си развитие, а като видим резултат от това е високата младежка безработица у нас. Затова е изключително важно да бъдат обединени усилията на всички отговорни страни и да бъдат взети мерки за максимално ограничаване на тази тенденция.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.