iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Близо 200 българи популяризират родното ни изкуство в Турция

Близо 200 българи популяризират родното ни изкуство в Турция 04_1429594614

Фестивалът "Арт Мастърс" ще събере на едно място певци, инструменталисти и танцьори за петдневен празник на изкуствата в турския курорт Алания. По традиция събитието обещава да се превърне в зрелищна реклама на България, родния ни фолклор и наши таланти пред публика от цял свят, която вече се събира край бреговете на топлото Средиземно море.

Традиционен български фестивал "Арт Мастърс" ще събере родни таланти от различни области на изкуството в турския курорт Алания. Организатор на проявата е сдружение "Арт Мастърс Фестивалс". Проявата ще се проведе от 26 до 30 април.

Очаква се във феста да вземат участие близо 200 родни изпълнители на различна възраст - танцьори, музиканти, певци и артисти, които ще презентират своя талант и изкуство пред публиката в турския курорт. В рамките на фестивала участниците ще дефилират в центъра на Алания, ще обменят опит и творчески идеи по време на уъркшоп, ще се забавляват на фолклорно парти. Финалът ще бъде грандиозен гала концерт с участието на всички изпълнители в амфитеатъра на комплекса. За най-добрите ще има и награди.

За да се превърне фестивалът в незабравимо преживяване за всички участници, организаторите са планирали екскурзии в околността. Програмата предвижда посещение в древния град Сиде, разположен в живописния зелен полуостров на югоизточното крайбрежие на Анталия и парка с красивите водопади Манагавт, вълнуващо приключение с яхта в живописни заливи и край тайнствени острови с панорама към величествената планина Торос, панорамна обиколка на Алания и посещение на пещерата Дамлати, Византийската крепост със 150 кули и Червената кула с гледка към Залива на Клеопатра.

Предстоящото издание на фестивала "Арт Мастърс" е четвърто поред. Целта на организаторите от сдружение "Арт Мастърс Фестивалс" е да популяризира българското изкуство и родните таланти зад граница. Турция е подходящо място за целта, тъй като
по това време на годината големите курорти вече се пълнят с туристи от цял свят, пред които българските артисти се изявяват и изпълненията им предизвикват голям интерес.

Освен това участниците могат да обменят опит и идеи в творчески срещи, да общуват помежду си и да се забавляват заедно в красивите курорти на Турция на брега на топлото южно море.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.