iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Българският филм „Виктория“ е сниман и в Перник

Българският филм „Виктория“ е сниман и в Перник 12_1450365142

Дългоочакваният български филм „Виктория“ тръгва по кината в България от тази седмица, като неговата пловдивска предпремиера е довечера в LUCKY Дом на киното.

„Виктория“ на режисьорът Майя Виткова стана първият български пълнометражен филм, част от официалната селекция на престижния фестивал „Сънданс“ в САЩ.

За предпремиерата идват режисьорът Майя Виткова и любимката на пловдивчани – Ирмена Чичикова, която играе майката на малката Виктория. Двете ще разговарят със зрителите и ще отговорят на техните въпроси, свързани с филма след прожекцията, която започва от 19:45ч. Цената на билетите е 6 лв.

Продукцията проследява историята на героите на фона на събитията в България между 1979 и 1994 година. "Виктория" е за прехода, с чувство за хумор, вероятно първият български филм, разказващ историята на герой, който живее щастливо по време на социализма и губи всичко с идването на новото време, отбелязват от екипа.

В ролите участват познати на публиката, доказани актьори и дебютанти – Ирмена Чичикова, Дария Виткова (12 г.), Калина Виткова (19 г.), Катерина Ангелова (2 г.), Мариана Крумова, Димо Димов, Георги Спасов, Светослав Драганов, Анастасия Ингилизова и други.

"Виктория" е много личен за авторката си филм, направен от малък екип и с малък бюджет.

Използвани са архивни кадри, CGI технология и смел звуков дизайн, в съчетание с документален подход при заснемането, което прави филма самобитен според познавачи. Сниман е в София, Перник, на Рила и във Венеция.

Оператор е Крум Родригес, звуков дизайнер – Камен Атанасов (известен в САЩ и Канада с работата си за Hollywood Edge и Sound Ideas). Художник-постановчик е работещата в България японка Рин Ямамура, композитор – Калоян Димитров (дебют в игралното кино). Копродуцент е Анка Пую от Румъния.

Майя Виткова е позната с късометражните си филми "Станка се прибира вкъщи" и "Моят уморен баща" и като изпълнителен продуцент на "Източни пиеси" на Камен Калев.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.