iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Български певци се събират в подкрепа на Иво от Радомир за втори път на 26 май

Български певци се събират в подкрепа на Иво от Радомир за втори път на 26 май 05_1432357992

Известни български изпълнители ще се съберат отново за втори концерт. Те ще подкрепят 13-годишня Иво от Радомир, който събира средства, за да се бори с една коварна болест.

Концертът ще бъде на 26 май в зала 3 на НДК. Това бе съобщено в сутрешния блок на БНТ.

Иво е момчето с “греещите очи”, страда от неврофиброматоза. За лечението му са нужни значителни средства. Необнадеждаващите резултати от последните му медицински изследвания не спират мечтите на юношата: да стане състезател по мотокрос и най-голямата му мечта – да бъде неврохирург.

Майката на момчето пояснява, че напоследък, след 4-то вливане на много силно лекарство, се чувства по-зле. Все пак Милена Димитрова се надява, че това е временно, тъй като е проява на страничните ефекти от терапията и предстоящият преглед в началото на юни ще даде по-добри резултати. Жената уточни, че парите са необходими точно за това лекарство, а са нужни най-малко още две дози от него, както и за прегледа в Германия. Относно необходимата сума, майката на Иво уточни, че една доза струва 1700 евро, а прегледът – 5500 евро. Семейството на момчето е подало документи за помощ от държавата, но все още не е получило решение. В такъв момент обаче, “не може да се чака, да стои със скръстени ръце”, каза Димитрова.

В сутрешния блок на БНТ гостува и Момчил Степанов. Той обясни, че участва в тази кампания като благодарност за всичко, което е получил в живота си. Той смята, че “успехът е нещо, което човек получава на кредит” и трябва всеки ден да доказва, че го заслужава.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.