iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бисер Боянов получи плакет от Гигинския манастир

Бисер Боянов подари разпятие на Гигинския манастир

Фотографът Бисер Боянов получи грамота за дарение и паметен плакет от монастирското братство на Църногорския манастир  ,,Св. св. Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. За това се похвали сам председателят на фондация "Васил Левски - Дякона". Благодарствена грамота беше изпратена и на майстора дърворезбар Ценко Иринчев от Карлово. Отличието е за дарените от тях две напрестолни Разпятия, изработени от резбаря.

На плакета са изобразени релефно светиите Козма и Дамян и Църногорският монастир.  Плакетът е посветен на освещаването на новият храм в обителта " Св. Силуан Атонски".

Паметни плакети получиха ктиторът на храма Цветан Василев, дарил голяма финансова сума за довършването и обзавеждането му, премиерът Бойко Борисов, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, както и много от дарителите и спомоществователитете на обителта.

Бисер Боянов се похвали и с плакета, подарен му от председателя на сдружението "Св.св. Кирил и Методий и св. Бенедикт Нурсийски" д-р Виктор Банов след завръщането му от беатификацията на Папа Йоан Павел Втори във Ватикана.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.