iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Белезите на времето върху портрети представя Емилия Димитрова

Белезите на времето върху портрети представя Емилия Димитрова 11_1415869552

Пернишката художничка Емилия Димитрова ще представи самостоятелна изложба на 18 ноември в Галерия "Артсалон". Върху портретите й личат
белезите, които времето оставя върху човешкото лице.

Художничката е подготвила портрети и пейзажи. Картините й показват, както идеи, който са й хрумнали в момента, така и неща, който отдавна е искала да покаже върху платното. Въпреки, че последната година е била тежка за нея, Емилия иска да зарадва почитателите на изкуството с тази изложба.

По професия инженер, Емилия Димитрова никога не е престанала да рисува. Тя споделя, че портретите са й любими. Тя показва в картините си екзотични лица и опитва да предаде психологията на този, когото рисува. Споделя още, че предпочита възрастните хора, защото на лицата им се виждат белезите, които времето е оставило. По-интригуващи за нея са жените.

Откриването на изложбата е на 18 ноември в 17.30 часа.

Художествена галерия - Перник е подготвила още две изложби този месец. На 20 ноември в галерия "Любен Гайдаров" ще бъде показана част от колекцията на Красимир Ананиев.

Експозицията носи името "100 години не стигат". Последната изложба за месеца ще бъде представена на 25 ноември в галерия "Кракра" и ще покаже произведения на Миленти Милентиев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.