iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Антон Дончев участва в дискусионен форум

Антон Дончев участва в дискусионен форум  05_1400588766

В България се показа Скалата на мира, заяви в Перник акад. Антон Дончев, правейки аналогия с „Книга за джунглата” на Киплинг, но у нас, за разлика от джунглата, борбата си продължава и никой не си повдига главата, за да види, че към нас настъпва пустинята. И това не е нормално, заяви академикът.

Той взе участие в дисусионен форум на тема „Съвременни измерения на родолюбието и националната идентичност- причини за отродяването и бездуховността”.

Авторът на "Време разделно" се позова на заглавието, което 5-милионен германски вестник сложил на интервю, направено с него - „Светът ще се оправи, когато всички генерали станат жени”, и призова аудиторията, сред която преобладаваха дамите: „Мили жени, помогнете на България, помогнете на нас, защото се показа Скалата на мира”.

Форумът в Перник бе организиран от областния управител Михаил Михайлов и в него взеха участие академиците Константин Косев и Георги Марков, директори на училища, преподаватели, дейци на културата и изкуството, представители на патриотични организации и много граждани. При откриването на форума Иван Гранитски съобщи, че издателство „Захари Стоянов” прави поредното голямо дарение на Перник. Томовете литература ще бъдат разпределени от областния управител между библиотеки и училища.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.