iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ансамбъл "Тракия" идва в Перник

Ансамбъл "Тракия" идва в Перник 02_1424506500

Артистите от ансамбъл "Тракия" са подготвили атрактивна и разнообразна програма за перничани. Публиката в Перник очаква с нетърпение ансамбъла, който не е гостувал тук от близо 20 години.

Ансамбъл “Тракия” се завърна от турне в Гърция. Музикантите, певците и танцьорите от формацията представиха страната ни във фестивал в Ксанти. Публиката в южната ни съседка, която добре познава българския фолклор от македонската и тракийската фолклорна област, този път останала очарована от темперамента на шопския фолклор, сподели главният художествен ръководител и хореограф на ансамбъла проф. Даниела Дженева.

Именно шопският фолклор ще бъде акцент и в програмата, която ансамбълът е подготвил за предстоящите си концерти в Дупница, Кюстендил и Перник. Ансамбъл “Тракия” не се е срещал с публиката в тези градове отдавна и затова ще представи голяма част от своя репертоар. В програмата на концертите са включени Добруджанска танцова импресия, пролетен момински танц от Харманли, акапелни хорови изпълнения, Чирпански мъжки танц, както и песни и танци от Шоплука. Финалът на програмата ще бъде характерeн за региона, от който ансамбълът идва, красив Тракийски танц.

“Очакваме с нетърпение срещите си с публиката.”, сподели проф. Дженева. Предишният концерт на ансамбъл “Тракия” в Дупница е бил преди две години, а в Кюстендил и Перник формацията не е гостувала повече от 20 години.

Концертът в Дупница е на 24.02.2015 г. в Драматичен театър “Невена Коканова” о т 19, 00 ч. Билети се продават на касата на театъра. На следващия ден 25.02.2015 г. в Драматичен театър “Крум Кюлявков” от 19, 00 ч. е срещата с публиката в Кюстендил. Билети – на касата на театъра.

Последният от поредицата концерти е на 26.02.2015 г. в Перник в Спортна зала “Борис Гюдеров” от 19, 00 ч. Билети се продават на каса в сградата на Общински младежки дом Перник. За да могат повече хора да се насладят на изпълненията на ансамбъл “Тракия” за групови посещения, за ученици и студенти билетите са на специални цени.

Организатор на концертите е Мениджърска агенция “Българка”. За информация и билети всички заинтересовани могат да се обръщат към Николай Падалски – тел.: 0879 988 085 и Тони Тонкова – 0878 987 065, [email protected] , [email protected].

Вече 35 години “Тракия” е новатор в музикалните и танцови форми, като нито за миг не прекъсва връзката на съвременното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и легенди. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на традиционните концерти и по един блестящ начин разкриват огромното фолклорно богатство на България от всички етнографски области.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.