iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ансамбъл "Граовска младост" обра овациите на три фестивала

Ансамбъл "Граовска младост" обра овациите на три фестивала 07_1405058288

Турнето на АНПТ “Граовска младост” в Гърция и Македония пожъна голям успех. Ансамбълът получи почетни грамоти и благодарности от участието си в три международни фестивала.

В гръцкия град Флорина ансамбълът представи при голям интерес съвместни концерти с ансамбъла за традиционни гръцки танци “Lyngkistes” с ръководител Янис Константиноу. Родните танцьори се срещнаха с кмета на гр. Флорина. Впечатлен от нашите изпълнители, градоначалникът заяви интереса си от по-широко сътрудничество между Перник и Флорина в различни сфери.

В Битола – Македония трупата взе участие в международния фолклорен фестивал “Битолско лято” по покана на председателя на Асоциацията за фолклор “Плетенка” – Златко Стойчевски. Концертите се проведоха на в амфитеатъра “Хераклеа”. Ансамбълът успешно представи България с едночасови концерти пред многохилядна публика.

По покана на Томе Яневски от пети до седми юли трупата взе участие в XI Международен фолклорен фестивал “Велес” 2014 в гр. Велес. Във фестивала взеха участие и представители на Македония, Италия, Турция, Полша, Израел, Словения, Румъния и Русия. На финала на 10 дневното си турне пернишките танцьори и музиканти участваха в концерт по повод 15-та годишнина на фолклорния ансамбъл “Кочо Рацин” в община Лозово.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.