iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ансамбъл "Граово" ще има концерт утре

Ансамбъл "Граово" ще има концерт утре 06_1434608450

Талантливите танцьори, певци и музиканти от Фолклорен ансамбъл „Граово” с гл. художествен ръководител Александър Нецов ще излязат на сцената, за да представят своя годишен концерт, като малките и по-големи танцьори и певици от формациите на ансамбъла са подготвили за своите близки и приятели богата програма. Тя ще се състои пред Двореца на 19 юни от 17 часа.

За пореден път те ще покажат наученото през годината и любовта си към българския фолклор.

От 19.00ч. представителният състав на Ансамбъла ще поведе зрителя на една „фолклорна разходка”. Майсторството в изпълненията ще пренесе публиката в музикално-танцовите и песенни образци на различни етнографски области на България. Всеки ще може да се наслади на багрите в носиите, разнообразието в песните, майсторството на танците, съхранили се през вековете и сега, които се предават на бъдещите поколения. Ансамбъл „Граово” е с над 60 годишна история. Носител е през годините на престижни награди, на признанието на перничани за приноса му в културните и български традиции. Това е Ансамбъл със собствен облик и очарование, носител на орден „Кирил и Методий” II степен.

Очакваме и този спектакъл да се превърне в истински празник за изпълнителите и за публиката, която винаги ги е дарявала с нестихващи аплодисменти и искрено възхищение.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.