iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ансамбъл "Етнофолк" представи дебютно видео

Ансамбъл "Етнофолк" представи дебютно видео 10_1413213230

Фолклорен ансамбъл "Етнофолк" към НЧ "Напредък 1895" представи пред приятелите си първия си рекламен клип. На представянето присъстваха кметът на община Радомир Пламен Алексиев, членове на настоятелството на читалището, дарители и приятели на състава.

Видеото бе представено в Клуба на самодееца в града. Секретарят на читалището Нели Петкова и ръководителят на ансамбъла Георги Георгиев поздравиха танцьорите и всички приятели на ансамбъла. В знак на благодарност и признателност "Етнофолк" подариха по един диск с видеото си на кмета Пламен Алексиев, зам. председателя на читалищното настоятелство Катя Иванова, Стефан Велинов, който също е член на настоятелството и на Георги Стоев и Силвия Георгиева, които са дарители на ансамбъла.

Фолклорен ансамбъл "Етнофолк" към НЧ "Напредък 1895" съществува само от 3 години, но танцьорите се доказват за кратко време. Участват в много международни фестивали и имат спечелени награди. Ръководителят на състава Георги Георгиев сподели, че вярва, че този клип ще помогне на ансамбъла да стане още по-успешен.

Видео клипът е заснет от Продуцентска къща "ЕНИ филм" в красиви местности в Радомир и околностите. За новия сезон ансамбълът е подготвил нови танци, които ще зарадват почитателите на народната музика. На празника на Радомир 26 октомври формация "Етнофолк" ще посрещне в града танцови ансамбли от страната и чужбина, които заедно ще направят пъстро дефиле и голям концерт. Традицията започна миналата година, когато се надиграваха 3 състава. Тази година формациите ще бъдат шест, сред тях ще има и гости от Сърбия. Ръководителят на ансамбъла Георги Георгиев се надява тази идея да прерасне в традиционен фестивал, който да събира всяка година в Радомир фолклорни ансамбли от страната и чужбина.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.