iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще гостува в Перник

Ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще гостува в Перник 01_1484892025

На 16 февруари, четвъртък, от 19 часа, в театралния салон на Двореца на културата в Перник - Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи премиерно своя четвърти авторски проект "ОСМОТО ЧУДО", като спектакълът се осъществява под патронажа на кмета д-р Вяра Церовска и със съдействието на Община Перник.

Христо Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. "ОСМОТО ЧУДО" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Спектакълът "ОСМОТО ЧУДО" е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл "Българе" дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.

Билетите за "ОСМОТО ЧУДО" на цени от 10, 12, 15 и 20 лева вече са в продажба на касата на театъра и в мрежата на "Евентим". Новият спектакъл на "БЪЛГАРЕ" е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което перничани могат да се убедят сами.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

Най-ново в пернишко