iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ангел Атанасов откри първата за сезона изложба в Галерия Перник

Ангел Атанасов откри първата за сезона изложба в Галерия  Перник 09_1442403915

Любителите на изобразителното изкуство в Перник се събраха в изложбена зала "Кракра" за първата за новия творчески сезон изложба, организирана от Галерия Перник. Изложбата е на Ангел Атанасов и носи името "LIVE".

Експозицията откриха директорът на Художествена галерия Перник Елена Темелкова и художникът Красимир Андреев.

В препълнената галерия "Кракра" авторът Ангел Атанасов благодари на всички, които дойдоха на откриването. Ангел, чийто псевдоним е Ада завърши своето представяне с "Добре дошли в Ада" и остави своите колеги и приятели да кажат по няколко думи за впечатленията си от неговите творби. Експозицията включва 12 живописни платна и, както актьорът Васко Шушев каза: "Картините са красиви и има какво да се тълкува по тях."

Директорът на Художествена галерия Перник Елена Темелкова подчерта, че тази вечер е много важна, защото това е първата изложба в новия творческия сезон. Тя сподели щастието си, че
изложбата е на колегата й Ангел Атанасов. "Пожелавам много здраве, творчески сили и несекващо вдъхновение." добави Елена Темелкова.

Няколко думи каза и бившият директор на галерията Красимир Андреев. Той подчерта, че когато човек мисли и работи, това си личи в творбите му. "При Ангел нещата са обърнати към неговия вътрешен мир и към изразяването на този мир, което е безкрайно важно за един художник."

Сред множеството присъстващи бяха народният представител д-р Вяра Церовска, представители на Община Перник, председателят на СБХ Валентин Топалов, Стоян Чифлички - Танани, художници, приятели и почитатели на изобразителното изкуство. Изложбата на Ангел Атанасов ще остане в галерия "Кракра" един месец.

Изложба от фонда на Галерия Перник, която съхранява ценни образци на утвърдени български художници, ще бъде подредена в галерия „Артсалон“ на 17 септември, а на 23 септември от 17.30
часа в галерия "Л. Гайдаров" новият творчески сезон ще бъде официално открит с изложба на скулптури и рисунки на Емил Попов и негови съратници.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.