iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Алианц открива изложба „Нагрдените творби“

Алианц открива изложба „Нагрдените творби“ 07_1436421915

В галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата се открива изложба под мотото „НАГРАДЕНИТЕ ТВОРБИ“ . Творбите са от конкурса на Алианц България за живопис, скулптура и графика. В гостуващата изложба, която ще отвори врати та 9 юли от 18 часа, се представят произведенията на 38 наградени творци от последните две издания на конкурса 2012-2014 година. Сред тях има както утвърдени имена в българското изкуство, така и автори от най-младото поколение.

Националният конкурс на Алианц България за живопис, скулптура и графика стартира през 2008 г. като биенале и e част от корпоративната стратегия на Алианц с ясно очертани обществени и социални ангажименти. Конкурсът представлява широк преглед на българското съвременно изобразително изкуство и предоставя нови възможности на художниците да покажат пред публика свои творби. В рамките на конкурса досега са организирани общо 28 изложби в 12 града в страната и са представени стотици художници с над 3000 творби. Връчени са повече от 80 награди. Инициативата е под патронажа на Министерство на културата и се организира с партньорството на СБХ.

„Показаните творби красноречиво говорят, че идеята да се стимулира създаването на качествени художествени произведения, които са част от най-стойностното национално изкуство, дава своите резултати. Конкурсът на Алианц е уникален заради широкия фронт, на който се разгръща. Ние, художниците, сме благодарни за това, че този единствен по рода си форум съществува. Представяните експозиции са на изключително високо ниво. Във всяко от изданията участват стотици художници от цялата страна, за които няма много други възможности за изява, оценка и признание. В конкурса на Алианц всеки има шанса да бъде показан, награден, а творбите му да попаднат в една солидна и стойностна колекция“, коментира Любен Генов – председател на Съюза на българските художници.

Изложбата може да бъде видяна в Художествена галерия-Перник, галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата до 30.07.2015 г.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.