iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ал Бано и Ромина Пауър се събират у нас

Ал Бано и Ромина Пауър се събират у нас 03_1427220784

Ал Бано и Ромина Пауър ще се съберат заради българските си фенове, като бившите съпрузи идват за грандиозен концерт на 16 декември в "Арена Армеец".

Напоследък те все по-често загърбват някогашните си проблеми в името на публиката и на бокс офиса. На фестивала в Сан Ремо изпълниха няколко от най-великите си хитове и публиката от различни поколения изпадна в еуфория. Сега италианците се надяват, че техните любимци ще стоплят отношенията си. Най-големите оптимисти дори предричат повторен брак.

Ал Бано и Ромина се запознават през 1967-а по време на снимките на "Nel sole". Женят се три години по-късно. Ромина е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър - неслучайно киното е голямата й, но невинаги споделена страст, въпреки че до 1983-а с мъжа си заснемат седем филма.

Първият им съвместен музикален проект Dialogo излиза през 1975-а. Успехът е главоломен. През 1982-а дуетът чупи всички рекорди в Италия - четири парчета в Топ 10. Същата година изригват с Felicita, един от най-култовите шлагери на всички времена, който в Сан Ремо остава на втора позиция. Това обаче съвсем не пречи да бъде продаден в 6 милиона копия. Две години по-късно дуетът печели Сан Ремо с Ci sara от албума Effetto аmore. Пак в него звучат Sempre sempre, Sharazan, Nostalgia Canaglia и Liberta. И до днес радиостанциите ги въртят като за световно. В началото на 1994-а трагедия връхлита семейството - най-голямата дъщеря Иления Каризи изчезва в САЩ. Двамата отменят всичките си концерти и ангажименти, за да посветят цялата си сила, енергия и вяра в нейното издирване. Целият свят се моли момичето да е живо. Уви, повече никой и никога не вижда Иления.

През 1995-а Ал Бано и Ромина пускат последния си съвместен проект - Emozionale. След премиерата се разделят - Ромина остава в Америка, надявайки се да открие нещо за момичето си. Разводът им е обявен официално от самия певец през 1999 г. - той пише открито писмо до седмично списание. В него посочва, че не могат да преодолеят мъката си по Иления.

Ал Бано се жени отново - за шоугърла златотърсачка на име Лорендана. От нея също има наследник, но бракът между върлия интелектуалец и красавицата логично се проваля.

През последните години Ал Бано беше няколко пъти в България - за концерти и за записи.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.