iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


22-рият Международен фестивал Сурва с библиографски указател

22-рият Международен фестивал “Сурва” с библисн. bulbox.net

Библиографски указател “Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва”- Перник” вече е на лице. Книгата е посветена на тазгодишния 22-ри Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва”, който ще продължи  от  1-ви до 3-ти февруари. Професор  Правдомирова ще представи изданието на 23 януари от 17 часа в Малкия салон на Двореца на културата.

Библиографията е първото самостоятелно библиографско изследване на литература за маскарадните игри за периода 1939 – 2012 година. Съставител на изданието и Димитрина Чалъкова, която е родом от Чипровци. В областта на библиотечното дело работи от 1980 година.Завършила е Института за културно просветни кадри в Благоевград през 1977-ма, а 1996 година придобива нова специалност – Библиотекознание и библиография в Държавния библиотекарски институт – София. Бакалавърска и магистърска степен получава в Университета по библиотечни информационни технологии – София със специалност „Библиотечен мениджмънт”. В момента е методист в Регионална библиотека „Светослав Минков” – Перник.

Редактор на библиографския указател е дългогодишният преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. д-р. Донка Правдомирова. Автор на студията към изданието е пернишкият етнолог Цветана Манова. Тя е дългогодишен член на фестивалното жури, като в продължение на 40 години изучава и популяризира фестивала „Сурва”.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.