iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


22-годишен перничанин е победител в конкурса за есе на тема “Европа за мен”

22-годишен перничанин е победител в конкурса за есе на тема “Европа за мен” 07_1436596571

22-годишният Кристиян Михайлов от Перник е победителят в конкурса за есе на тема “Европа за мен”. Конкурсът е организиран от народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска.

Младото момче, което ще отпътува за Брюксел, следва „Право” в Югозападния университет. Негов подгласник стана IT специалиста на Здравната каса в Перник Веселин Николов. Той получи лаптоп за есеистичната си творба и размишленията, които е представил в стихотворна форма. На трето място пък се класира Галена Върбева , която получи таблет.

Победителите бяха приветствани от народния представител д-р Вяра Церовска, областния управител Ирена Соколова и от най-младия депутат в Европейския парламент Александър Новаков.

На церемонията присъства кметът на Перник Иван Иванов и неговият екип, общински съветници и творци.

„Радвам се, че сме заедно, за да връчим официално наградата на победителя в „Европа за мен” . С този конкурс ще дадем възможност на един прекрасен младеж да посети столицата на Европа – Брюксел, сподели д-р Церовска, която връчи отличията.

„Няма да скрия, че в обща групова дискусия избрахме и класирахме победителите. Известният поет и наш приятел Владимир Виденов направи отговорната селекция, така че да изберем най-добрите неща. Отличените творби са подбрани от естетическите, литературните, моралните и правописните качества- всичко беше от значение”, сподели областният управител Ирена Соколов и председател на журито.

Най-младият депутат в Европейския парламент Александър Новаков не скри вълнението си от таланта на младите хора и им пожела още повече успехи.

„Надявам се за победителят да е едно прекрасно изживяване в Брюксел. Не знам дали осъзнавате, че по нищо не отстъпвате на вашите връстници в Европа. Много сте по-умни и по- добри. Последните олимпиади и състезания постоянно го доказват. Младите хора трябва да вдигат главата си високо и гордо, защото има за какво. Стъпвайте смело, защото ние българите имаме много положителни примери”, сподели Новаков.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.