iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1200 души с увреждания участваха на фестивал в Перник

1200 души с увреждания участваха на фестивал в Перник 07_1436768282

Тази година Републиканският многожанров фестивал на хората с увреждания е изключително силен. Това каза председателят на Съюза на инвалидите в Перник Анита Тараланска.

Тук дойдоха и се изявиха над 1 200 души – индивидуални изпълнители и състави от различни краища на страната. Имаше прекрасни и много силни изпълнения, подкрепи твърдението и председателят на журито Сашо Диманов, който окуражаваше и задаваше въпроси на изпълнителите по микрофона.

Втория фестивален ден, в неделя, заслужени аплодисменти валяха за младата Кристина Витали, която с кристален глас изпълни „Алелуя”. Брилянтно бе изпълнението на Деси от София, която изпя „I have nothing” на Уитни Хюстън. С авторска народна песен пък тя вдигна народа от пейките и на площада се изви дълго хоро. Песента е по текст, музика и аранжимент на Деси, която я е пяла на фестивала „Пирин пее” през 2005 г. И двете талантливи дами бяха незрящи.

В неделя група от Варна пя стари градски песни. Представителите на морската ни столица бяха облечени в тематични бели моряшки костюми. С изключително красиви народни костюми бяха мъжете и жените от Габрово, които представиха характерен тамошен танц. Родопски песни се носеха в Църква в изпълнение на група от Чепеларе. Млада жена в потури и огромен мустак, преобразила се много успешно като Крали Марко, събираше погледите и усмивките на публиката.

Млади и стари се наслаждаваха на песните и танците в Църква. Окупирали дебелите сенки, хората останаха до края на втория фестивален ден. И ако едни си отиваха, други идваха.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.