iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Masters of the Dance от Драгичево надиграха кюстендилци

„Masters of the Dance“ в „Надиграй ме”

Майсторите от гр. Перник надиграха Партньорите от гр. Кюстендил във фолклорната танцова надпревара състояла се тази неделя (12.06.) в предаването „Надиграй ме” по БНТ Свят.

 

Въпреки протекцията и очевадното лансиране на групата от Кюстендил – Перник, в лицето на “Майсторите на Танца” успяха да победят и да покажат на България и на българите в чужбина, че в Перник и областта живеят едни наистина достойни българи, които са задружни и несломими като Аспаруховия сноп и непобедимия дух на Кракра, пред който са коленичили велики императори!

 

Огнената страст на танцьорите от “Masters of the Dance” и подкрепата на mерничани и симпатизанти от цяла България доказаха за пореден път, че никой не е толкова добър, колкото НИЕ всички заедно!А в това убедено вярват ръководителите на състава Красимир Димитров и и Владислав Тодоров.

 

Независимо от показаната дискриминация към перничани, изразена ясно от водещия и част от журито – справедливостта възтържествува и се потвърди фразата: „Глас народен – глас Божи…”

 

 С принос за победата е и достойното представяне на застъпника на състава художникът Стоян Чифлички- Танани.  Сценографът от пернишкия театър не се върза на лафовете на Драго Чая, който беше от страната на кюстендилци и се опитваше да обяснява какви и кои са перничани.  Танани с финт изпрати Драго у бъзето, като му подари кошница с граовски чай. Изсуши си го, запари си го и си го пийвай като балсам за душата, препоръча Танани. Лековитият бъз става и за налагания, ако те приболи някъде, допълни заръките си Танани като същински знахар.

 

"Тази победа е една заслужена награда не само за Майсторите от гр. Перник и с. Драгичево, а за цялото голямо семейство на „Masters of the Dance“, за всички перничани, за всички наши приятели и симпатизанти. Благодарим ви за подкрепата!

 

Краси и Влади създават "Майсторите на танца" през 2005 година. Групата им към читалище "Пробуда" в Драгичево играе от 2006 година. В момента "Майсторите" обединяват с обичта, уважението и страстта към българския народен танц над 600 привърженици, които играят в 32-та клуба в Перник, Радомир и София. Сред тях са деца от детските градини, любители-танцьори с различни професии и един концертен състав.

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.