iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зелените барети може би са били Захари Захариев пред съда в Перник вчера

Зелените барети може би са били Захари Захариев пред съда в Перник вчера 06_1433511883

По неофициална информация вчера при съда в Перник са били Захари Захариев – един от обвиняемите по делото за побоя на оператора от ТВ 7 Иван Китанов и охранител на Калин Томов – Кинтата, който пък е другият обвиняем.

Твърди се, че са го млатили хора на Зелените барети, които преди време се самообявиха за радетели на изчистването на града от дрогата.

Както вече писа Pernik Today, побойниците, участвали в мелето са идентифицирани, а един от тях е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Останалите трима ще бъдат обявени за издирване. По непотвърдена информация сред търсените е и Мартин Илиев, лидер на така наречените „зелени барети”.

В началото на септември 2014 г. екип на предаването „Жега” от ТВ 7 бе нападнат пред дискотека „Инсигния” в Перник, а техниката на телевизионерите – потрошена. Журналистите разследваха търговия с наркотици по сигнал, подаден от „зелените барети”. Подставен човек засне със скрита камера уговаряне за покупка на амфетамини. По време на снимките в нощното заведение единият от операторите на телевизията бе атакуван и бит от четирима души, въоръжени с бухалки. Той беше с пукната кост на дясната ръка и няколко шева на крака. Камерата му беше потрошена до неузнаваемост.

Тогава в Перник се заговори, че цялата патаклама е постановка, в основата на която стои преразпреление на пазара на дрога в града и конкуренция в бизнеса. След инцидента “Инсигния” беше затворена за известно време.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.