iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Затвориха при строг режим неграмоен шофьор

Затвориха при строг режим неграмоен шофьор 06_1434815192

Пет минути зад волана ще костват шест месеца затвор при строг режим на неграмотен шофьор от кирковското село Бенковски, като той е бил хващан от ченгетата три пъти да управлява без да има книжка. Районните магистрати в Златоград били безкомпромисни и пратиха към пандиза един от най-големите мераклии за шофьор в Родопите.

Предвид предишните му прегрешения, прокуратурата поиска В.Б. да прекара 8 месеца зад решетките. Съдът обаче счете, че така родопчанинът няма да може да полага грижи за четирите си малолетни деца и го осъди на три месеца затвор. Прокуратурата обаче счете, че Районният съд не е отчел всички отегчаващи вината обстоятелства, а именно високата обществена опасност на дееца, който е осъждан пет пъти за тежки умишлени престъпления и въпреки това продължава да допуска нарушения по Закона и да извършва престъпления, което свидетелства, че мъжът има трайно изградени навици за неспазване на установените закони в страната, съобщава 24smolian.com.

„Същият не притежава свидетелство за правоуправление и не би могъл да стане правоспособен водач на МПС, тъй като е неграмотен, но независимо от това е закупил автомобил и го управлява системно", посочиха от обвинението. Тези мотиви бяха достатъчни, за да накарат окръжните магистрати в Смолян да увеличат присъдата му от 3 на 6 месеца затвор.

Последният път зад волана мъжът от Бенковски бил спипан в Неделино. Той бил забелязан от полицай да стои на шофьорското място в лек автомобил „Фолксваген Голф" пред магазин в родопския град. Когато брат му се качил в колата, мъжът потеглил. Понеже служителят на реда не бил на работа, а шофьорът без книжка бил стар познайник на органите на реда, веднага се обадил на дежурните си колеги. Точно след пет минути „Голф"-ът бил спрян от патрул.

Дни след проверката осъжданият неграмотен и безработен В.Б. отново се озовал в съдебната зала. Два пъти той бил наказван за същото провинение от полицаи в Кърджали и Кирково и то в рамките само на три дни. Актовете обаче не постигнали необходимия възпитателен ефект и магистратите пратиха родопчанина в затвора.

„Можеше да кара, обичаше да го прави. Тя, книжката, не прави шофьора. А той като не може да пише и чете какво да прави?", коментираха познати на В. Б.

Източник: blitz.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.