iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закопчаха Драгановеца с европейска заповед

Закопчаха Драгановеца с европейска заповед 05_1368425203

В събота служители на ГД „Национална полиция“ и ГД “Борба с организираната престъпност“ задържаха 47-годишния перничанин Стоян
Кръстев, по прякор Драгановеца. От пресцентъра на Министерството на
вътрешните работи съобщиха, че операцията е във връзка с издадена на 19 март т.г. Европейска заповед за арест от районния съд в Гьотинген, Германия за организиран от него трафик на 4 килограма хероин през септември 2011 г. Тогава, при съвместна полицейска операция на

ГДБОП и Федералната криминална служба, в района на град Гьотинген, бе задържан българинът Н. К. /53 г./, криминално проявен и осъждан за наркотични вещества. Той играел ролята на куриер на дрога. Заедно с него бяха задържани и двама чужди граждани - получатели на стоката.

При претърсване на автомобила, управляван от Н.К., в специално изграден тайник в акумулатора, бяха открити 4 килограма хероин. В резултат на съвместното разследване бе установено, че организатор на групата, която пренасяла наркотиците от Турция през България за Германия, е Стоян Кръстев - криминално проявен и осъждан за трафик на наркотици, изнудване, притежаване на незаконно оръжие и други престъпления.

От МВР припомнят, че в хода на работата, на 26 ноември 2012 г. на територията на Перник, бе проведена полицейска операция от служители на отдел ”Наркотици” в ГДБОП. Тогава бяха задържани Стоян Кръстев и 44-годишният Димитър димитров, по прякор Котарака, от Добрич, който също е криминално проявен. В автомобила на Димитров, паркиран в дома на Драгановеца, в специално изграден тайник, обшит с олово, бяха открити 70 пакета с кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин, и с общо тегло от около 36.5 килограма.
Иззети бяха още множество мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, различни суми в български левове, турски лири и евро.

По случая бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Перник. Към момента Драгановеца, който наскоро бе пуснат под парична гаранция от Софийски апелативен съд заради влошено здравословно състояние, отново е задържан за срок до 72 часа и е предаден на следствените органи. Предстои съдебно дело за екстрадицията му.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.