iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Заека е вменяем

Перник - Заека не е луд

Обвиняемият за убийството на спортистката Мирослава Николова – Марио Любенов – Заека не е луд. Опитите на перничанина да симулира шизофрения не мина пред петорната психиатрична експертиза в столичните клиника "Св. Наум". Лекарите вече са установили, че Заека е вменяем и предстои тези дни да подпишат експертизата, съобщиха за агенция Стандарт Нюз от окръжната прокуратура в Перник.
Изследването бе назначено от съда по старо дело срещу Любенов за фалшиви пари. При полицейска акция за крадени коли в апартамента му в кв. Изток бяха открити компютърни файлови за печатане на менте банкноти.
Заека се опита да отърве присъда като се престори на психясал. Обяви, че преди време при грабеж е бил жестоко бит преди време в София и оттогава развил параноидна шизофрения.
Прокуратурата обаче намери свидетел, който призна, че няма такава случка, при която Любенов да е пострадал и диагнозата му е измислена.
Сега след експертизата обвинителният акт срещу него вече ще бъде написан и делото влиза в съда до месец.
Пред приключване е и разследването за отвличането и убийството на Мирослава. Направилият самопризнания Стойчо Стоев – Чочо се гръмна пред очите на ченгетата, но преди това посочи Заека като мозъка и главния изпълнител на престъплението.
Още в първите заседания на съда, когато процесът тръгне, ще бъде поискана нова психиатрична експертиза на Любенов, категорични са от държавното обвинение. Така Заека ще бъде преместен в ареста, но за малко, след което отново ще го затворят под стража в клиниката на 4-ти километър. 
Източник: http://www.standartnews.com/krimi/psihiatrite_mario_zaeka_e_vmenyaem-141055.html

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.