iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Задържали са трима мъже за изнудване на перничанин

Задържали са трима мъже за изнудване на перничанин 07_1436946636

Трима мъже, двама от които полицаи от СДВР, са задържани за изнудване на перничанин. Причината е дълг от 84 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Вчера около 15 часа в Областната дирекция на МВР в Перник отишъл мъж, който се оплакал, че е изнудван от трима непознати заради негов дълг.

Рекетьорите му казали, че са изкупили дълга му от друг перничанин и ако в рамките на деня той не им даде 42 000 лева, ще "настъпят неблагоприятни събития за неговото здраве".

Незабавно Районната прокуратура образувала досъдебно производство срещу неизвестни лица за изнудване. За нуждите на разследването рекетираният предал наличната у него сума в размер на 200 лева. След като банкнотите били описани по номинал и сериен номер, били изготвени бутафорни пачки, които били поставени в торбичка.

След неколкократна смяна на мястото на предаването на парите, около 20 часа торбичката била предадена от перничанина на тримата изнудвачи.

Минути по-късно те са задържани. Установено е, че двама от тях са действащи служители на СДВР, а третият е цивилен мъж от Перник. В полицаите са намерени две служебни полицейски карти и три радиостанции, включени и работещи на честотата на Областната дирекция на МВР.

В района на местопроизшествието са открити и иззети двата автомобила, с които извършителите са се предвижвали на територията на града.

Досъдебното производство е възложено на следствения отдел при Окръжна прокуратура–Перник за продължаване на разследването.

Днес на тримата задържани ще бъдат повдигнати обвинения, като те ще останат в ареста за 72 часа. След това прокуратурата ще поиска от съда налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Източник: dnes.dir.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.