iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Задържаха Валентин Кирилов – Пуйката

Задържаха Валентин Кирилов – Пуйката 05_1369478693

Той бил заловен при спецакция в Пернишко. Тя е проведена около полунощ в петък. Кирилов вече е конвоиран в Кърджали. Пуйката бе обявен за издирване заради обира на трезора в Кърджали. Криминалистите го издирваха повече от четири месеца. Все още не е ясно точно къде е спипан пернишкия касоразбивач.

Пуйката е сред най-известните пернишки бандити. Той е заподозрян за множество обири. Сред тях са този на „АСФ Холдинг”, ЦОФ и банка „Пиреус”. Кирилов бе проверяван и за взривяването на банкомата в квартал Тева, както и за опита за кражба на такова устройство от ДСК в квартал Изток. Пуйката е и един от участниците в обира на инкасо”Техномаркет” в столицата, когато бяха задигнати 500 000 лв. Няколко месеца след случая пък групата му проникна в сградата СДВР в София и открадна дознанията срещу него и хората му.

Предстои Кирилов да бъде разпитан. Вероятно ще бъде направена и следствен експеримент в трезора в Кърджали. Ако доказателствата срещу Пуйката са достатъчни пък срещу него ще бъде повдигнато обвинение за обира.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.