iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Задържаха мъж за нападение над медици в Перник

Задържаха мъж за нападение над медици в Перник 05_1463287013

След протест на Районна прокуратура – Перник спрямо определена от съда мярка за неотклонение на Митко М., Окръжният съд в града задържа обвиняемия под стража, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Припомняме, че Митко Митков е обвинен за извършени от него престъпления по хулигански подбуди на повече от две лица – за причинени телесни повреди на длъжностни лица.

Рано сутринта на Гергьовден, 6 май 2016 г. 21-годишният мъж нанесъл побой на служител от екипа на „Спешна помощ“. На помощ на лекарите пристигнали полицаи, към които обвиняемият също проявил агресивно поведение.

Младият мъж повикал линейка, защото имал рана на главата. Когато екипът дошъл обаче, той не изчакал да го прегледат, а се нахвърлил с юмруци върху шофьора на линейката. В грозната сцена се включила и 18-годишната приятелка на нападателя, която пък извадила нож. След като била извикана полиция, Митко се нахвърлил и върху униформените. В резултат той е арестуван, а момичето е пуснато срещу подписка.

Криминално проявеният мъж бил задържан първоначално за 24 часа по Закона за МВР, а впоследствие и с прокурорско постановление за 72 часа. По-късно съдът го е освободил от ареста срещу „Парична гаранция“ в размер на 200 лева.

Разследването по случая продължава под ръководството на Районната прокуратура – Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.