iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник крадат луксозни коли

В Перник крадат луксозни коли

При проведената акция в кв. ‘’Църква’’ – Перник, служителите от сектор ‘’Противодействие на криминалната престъпност’’ към ОД на МВР са открили лек автомобил ‘’БМВ’’530, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, съобщават от пресцентъра на СДВР. Луксозното возило било с демонтирани регистрационни табели и било складирано в имот, използван от регистрираните в МВР М.М.-Меткето (34 г.) и М.П.- Пикьора (30 г.), и двамата от Перник. Меткето е познат на органите на реда с регистрациите си за кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулиганска проява, а Пикьора  – за нанасяне  на средна телесна повреда, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и измама.
В хода на акцията, в пункт за регистриране на моторни превозни средства в кв. ‘’Калкас’’, полицаите задържали джип ‘’Нисан Патрол’’ с видими интервенции по идентификационния номер на рамата. Впоследствие се оказало, че опиталият да регистрира джипа перничанин И.Б. (42 г.) има връзка с престъпната дейност на Меткето и Пикьора.
Междувременно, при опит да бъде регистриран в КАТ-Перник, криминалистите задържали още един автомобил - ‘’Исузу Тройлер’, чиито номера на рамата били пренабити. Собственик на автомобила е К.В. от  Перник.
И трите леки автомобила са иззети, образувани са досъдебни производства и работата по случаите продължава.
Припомняме, че в гараж, използван от М.М. и М.П. в началото на юли 2012г. бяха открити 33 двигателя със заличени номера и множество авточасти от марката ‘’БМВ’’. В началото на годината, в рамките на планирана акция те, заедно с още петима перничани, бяха задържани от органите на реда с множество авточасти с неустановен произход. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.