iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В малките населени места регистрираните нарушения на пътя са 125

В малките населени места регистрираните нарушения на пътя са 125 11_1479447600

Според анализ на служителите на реда, в седмицата от 7-ми до 13-ти ноември в Пернишка област са установени 479 нарушения. От тях 390 са засечени в присъствието на контролен орган. Издадените фишове на нарушители са 234, а съставените актове - 156. Електронните фишове са 89. През изминалата седемдневка между двата тура на президентските избори в региона са засечени 15 неправоспособни, седнали зад волана и 15, позволили си да шофират след употреба на алкохол. При един тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Анализът показва още, че в малките населени места регистрираните нарушения на пътя са 125. това е кажи-речи всяко трето установено нарушение на нормативната уредба в областта. За щастие миналата седмица загинали при катастрофи няма, регистрирано е само едно ПТП с един пострадал.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.