iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Убийството край Кладница е извършено скоро преди откриването на тялото

Убийството край Кладница е извършено скоро преди откриването на тялото

Младежът на видима възраст между 20 и 25 г. е зверски изтезаван, преди да издъхне. Ушите му са отрязани, а цялото тяло е в прорези от нож. Пожарникари доброволци открили обезобразеното момче в нощта срещу сряда. Дружинката водел кметът на Кладница Васил Мирчев. Доброволният отряд бил сформиран по спешност към 4 ч сутринта, за да гаси внезапно запален пожар в горичката на разклона за съседното с. Рударци. След като смелчаците не могли да се справят със стихията, на мястото дошли огнеборците от Перник. "Един от тях откри трупа под камарата боклуци", разказа кметът. Мирчев бил близо до пожарникаря, но при виковете му се дръпнал настрана, защото не понасял гледката. Сторило им се, че момчето е облечено в маркови дънки и тениска вероятно е разполагало с доста пари. Тялото му е било увито в чаршаф. Първото нещо, което забелязали огнеборците и селяните обаче, било, че ушите му ги няма, а на тяхно място се набивали на очи рани със засъхнала кръв. По тялото имало множество следи от нож.
Самоличността на убития все още не е установена. Категорично момчето не е местно. В него няма документи, взета му е проба за ДНК тест. Предполага се, че е сурово наказан наркодилър, и то - на средно ниво в йерархията. С рязане на уши преди време се прочу бандата на Баретата. Наказанието бе прилагано на пласьори с тежки провинения като изпортена поръчка или изгубена пратка. Без уши оставаха и дилъри, решили да се оттеглят, или такива, които отказват рисков пласмент. Или пък шанаджии - дребни дилъри, които продават за себе си. Версията за човек от ъндърграунда се засилва и от татуировката на младия мъж.
На шията му е татуирана буквата G
Убийството е извършено скоро преди откриването на тялото, твърдят близки до разследването. Те предполагат, че престъплението е извършено или във вторник вечерта, или най-много ден-два преди това, и то на друго място, вероятно край София. Домъкнато е до нерегламентираното сметище в Кладница, за да може огънят и боклуците да изтрият следите на извършителите. Най-трудно се хващат улики сред отпадъци, твърдят разследващите. Възможно е жертвата да е от другия край на България, засега се правят запитвания за издирвани лица в неизвестност, признаха криминалисти.
Името на Баретата не за първи път се свързва с Перник. Златомир и неговият авер Мартин Димитров-Маката бяха обвинени за убийството на местния наркобос Румен Стефанов-Алф, а след това оправдани. Наследникът на страховития Райко Кръвта бе гръмнат в челото от професионален килър през 2007 г. пред дискотека "Че Гевара", която също наследи от Кръвта. 
Източник: Стандарт Нюз

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.