iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Убитият и запален край Кладница финландец бил наркодилър от бандата 1-800

Убитият и запален край Кладница финландец бил наркодилър от бандата 1-800

26-годишният финландец Яри Саоминен, който бе убит, а тялото му изгорено до пернишкото село Кладница, е бил лидер на най-жестоката нарко групировка в Европа 1-800, твърди вестник "За Перник" . Малко след 3 часа през нощта на 10 октомври тази година, на един от завоите между селата Кладница и Рударци е видян пожар. Кметът на Кладница започва да гаси пожара, с помощта на доброволци. Когато огънят бил загасен, кметът попада на труп - с отрязани уши и наръган. Тялото е на 26-годишния финландец Яри Саоминен, а убиецът му се разхожда на свобода няколко дни. Едва след това бива намерен.

Убиецът Кирил Симеонов е млад мъж, осъждан два пъти - за притежаване на наркотици и за кражба през 2006 г. Той е работил в популярното за региона заведение "Кошарите". Бил е брат на приятелката на финландеца - Татяна Симеонова.

Татяна Симеонова

На заседанието за мярката за неотклонение на Кирил Симеонов присъстваще и Татяна, чиито показания също са помогнали брат й да бъде уличен в престълението. Тя обаче плака пред залата за брат си, като му говореше на руски:"Ты не виноват, держись, пожалуйста!"

Убитият младеж е бил на сравнително високо ниво в йерархията на бандата 1-800, която е забъркана в търговия с амфетамини в Европа, пише пресата във Финландия.

Членовете на бандата 1-800 се различават по своите татуировки. Според запознати татуировката на убития финландец не е нито с буквите Т.Б или Б Б, а цифрите 88, - задължителен аксесоар за членовете на бандата. Те са популярни със своите мотори и безкомпромисното си поведение към провинилите се.

Бандата 1-800 се свърза с "Ангелите на ада" - мотористко движение - едно от най-популярните в света. Те се придвижват с Харли Дейвидсън и са популярни като непоколебими и истински мъже. Част от тях обаче в последните години се набъркаха в няколко скандала. През август в Канада, членовете на "Ангелите на ада" бяха арестувани за трафик на половин тон кокаин. Разследващите тогава предполагаха, че с парите, които групата изкарва от марихуана, се финансира вноса на кокаин в Канада.

"Това разследване показа как групи, финансиращи се със занимание като трафик на наркотици, нямат уважение към никого и не познават граници, не само в наша страна", казват полицаи там. Сред задържаните четирима души тогава е бил един от най-високопоставените в движението "Ангелите на ада" Дейвид Хилс. Неговата къща е била добре претърсена и запечатана.

Твърди се, че бандата 1-800 се твърди прилича на "Ангелите на ада". Те също се движат на мотори. За тях се твърди, че са зад бизнеса с амфетамини, основно в Северната част на Европа. Стават популярни във Финландия през 2008 година след едно убийство. През 2010 година друго убийство изправя пред съда хора от групата. Говори се, че в основата на това стоят амфетамините. Във финландските форуми се предполага, че един от основните членове на тази банда е именно убитият в България, край Кладница, за когото се знае, че често идвал на почивки у нас. Скоро обаче трябвало да влезе в затвора, където да изтърпи две годишна присъда за наркотрафик. 

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.