iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Убиецът на Мирослава е станал санитар в здравния център в затвора

Убиецът на Мирослава е станал санитар в здравния център в затвора  02_1456742524

Убиецът на Мирослава от Перник е станал санитар в здравния център в затвора в Бобов дол, като новината съобщава вестник „България днес”, позовавайки се на началника на затвора Александър Апостолов. "Молбата на Любенов е разгледана от специална комисия. Тя е преценила кой от желаещите е най-подходящ и е взела своето решение", лаконичен бе Апостолов.

Работата като санитар в здравния център е една от най-апетитните длъжности зад решетките, споделят лишени от свобода. Хем ежедневно си извън килията, хем смъкваш от присъдата си. Два дни работа се считат за три излежани в тъмницата. Заека ежедневно е длъжен да поддържа хигиената в медицинския център, като чисти с дезинфектиращи препарати пода, мебелите и прозорците. Освен това трябва да подменя постелъчното бельо на пациентите след освобождаването на леглата.

Други задължения на килъра са да придружава болния до съответната стая или кабинет, да му помага с преобличането и да го връща обратно. Също така да изнася отпадъците от помещенията до контейнерите, както и да носи за дезинфекция употребявани инструменти и да донася дезинфектираните.

Месеци наред килърът твърдеше, че не познава Мирослава и не я е убил. Опита също да се изкара шизофреник и дори твърдеше, че разполага с документи за тежката диагноза.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.