iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Туристи намериха скелет в Боснек

Туристи намериха скелет в Боснек 09_1379008666

Части от човешки скелет намерили случайно туристи в района на пернишкото село Боснек. Кошмарната находка бе потвърдена и от кмета
на селото Роза Панкева. Планинарите се натъкнали на костите в местността "Живата вода", която е на около 4 км северно от селото в
пазвите на Витоша. Човекът вероятно е починал преди 7-8 години, трупът не е заравян, а останките били намерени под открито небе над пещерата, в която има икона на Света Богородица. Останките от скелета завчера са били транспортирани в пернишката Съдебна медицина, потвърдиха и от полицията. Самоличността на човека, комуто те принадлежат, не е установена, тъй като не са намерени нито документи за смоличност, нито някакви други предмети, които биха могли да помогнат за евентуално разпознаване. Ситуацията е усложнена и от факта, че от скелета липсвал черепа и други важни органи, които биха помогнали в разпознаване, заявиха патоанатомите.

Предполага се, че става дума за възрастен мъж, който изчезнал преди години от съседното на Боснек село Чуйпетлово. Той тръгнал на гости при сестра си в трънското село Ярлово, но не стигнал дотам, а дирите му се загубили и до сряда от стареца нямало никаква следа. От полицията заявиха, че е изпратен матерал за ДНК – анализ, който евентуално да докаже дали става дума за същия случай.

Наскоро, пак в района на Боснек, в стар кладенец е бил намерен трупът на изчезналия на 25 октомври 82-годишен перничанин. Възрастният човек тръгнал на очен лекар и повече не се върнал в дома си. Въпреки усилията на полицията, старецът не бе открит и по
молба на близките му бе обявен за общонационално издирване.

При него, поясниха от полицията и Съдебна медицина, разпознаването не било проблем, тъй като в дрехите на починалия имало документи за самоличност, въпрки че тялото било полуразложено. Данни за насилствена смърт при него не са установени.

Сега кметицата на Боснек Роза Панкева се притеснява, че след този случай посещенията на хората ще намалеят, а заради чистия въздух, красивата природа и бистрите води на Струма селото се слави с това, че е белият дроб на Перник, както е написано и на входната му табела. То е разположено на южния склон на Витоша, на около 40 км от София.

Известно е основно с две неща – пещерата Духлата и извора Жи-
вата вода. Той се намира на около един час път пеша от селото, а пътят е полегат, без много изкачвания и спускания. Името на извора идва от там, че водата ту спира да тече, ту отново тръгва. Според легендата, изворът пресхъва, когато застане грешен човек край него. Водата от там се смята за изключително лековита и хора от цялата страна ходят там за да пият от нея. Пътечка води до малка пещера, в която е поставена икона. Около нея посетители слагат монета за късмет. Именно там е са намерени човешките останки.

От полицията категорично подчертаха, че зловещата находка няма нищо общо с "Килърите 3"

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.