iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят как детето се е озовало на жп линията

Търсят как детето се е озовало на жп линията 01_1389307450

В нощта на 8 януари влак премаза 7-годишното момче край прелеза на село Житница, а при втория оглед на Транспортна полиция през деня на 1.5 км беше открит и трупът на майка му. Оказа се, че 36-годишната Лилия Георгиева* е от Перник (кв.Църква)*. Тя е с психични отклонения. Във фаталната нощ пътувала с детето си с бързия влак Варна - София, който тръгва от гарата на морския град в 22:30 ч.

Според резултатите от съдебномедицинската експертиза жената не е блъсната от влак, а най-вероятно се е хвърлила от него на релсите между гара Житница и Солните мини. Загадка остава какво е правило момчето й, останало само в композицията, която пристига на гара Провадия в 23:30.

Версиите:

Според една от версиите детето е слязло от влака и започнало да търси майка си обратно по трасето, когато го блъска идващият насреща влак Варна-Пловдив. Как момчето е успяло обаче да вземе разстоянието от поне 6-7 км обратно в непрогледната тъмнина, все още няма обяснение. Освен това кубинките му са останали прекалено чисти за такова разстояние, изминато пеш.

Според друга версия жената може да се е хвърлила с детето си, но така, че тя да понесе смъртоносния удар, а то да оцелее. Дали двамата са бягали и от кого, какво са правили във Варна, засега не е ясно. Не се изключва напълно и версията за умишлено убийство на жената или насилственото й хвърляне от бързия влак. При всички случаи синът й е преживял голям кошмар през нощта, в която наоколо вият чакали, казват местните. Детето сигурно се е вцепенило от ужас и не е забелязало идващия насреща му със 100 км/ч влак, който го убива на място.

Почти 20 часа преди да намерят майката, разследващите не можеха да установят самоличността му. Това вдигна накрак Житница и близките села, в две от които има интернати. Кметицата на Житница Теменужка Ненчева първа започва издирване за загиналото дете. Същата вечер от съседното село Бозвелийско дошъл с каруца дядо с внучето си, минал на гости през две-три къщи и порядъчно си пийнал. Имало съмнения, че загубил детето по пътя на връщане, но те веднага отпаднали.

Сутринта във всички училища в района били проверени отсъстващите деца или гостенчета, които са идвали по празниците в Житница. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полиция - Варна. Продължава да се изяснява как точно се е случила трагедията.

Източник: standartnews.com
* Корекцията на името и местоживеенето е по информация на наш читател.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.