iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трима перничани са убили по особено жесток начин британец

Трима перничани са убили по особено жесток начин британец 08_1376314816

След 18-месечно разследване испанските власти разкриха и арестуваха Калин Станчев (34 г.) и Николай Прокопиев (36 г.) от Перник, както и Венелин Иванов (27 г.) от Монтана. На 24 юни в Перник е задържан Валери Боянов (34 г.), обявен за издирване чрез Интерпол. Испанските медии съобщиха наскоро, че той вече е екстрадиран, като цитираха Гражданската гвардия, пише „24 часа“.
Сънародниците ни са заподозрени за убийство, серия обири със сила, притежание на хладни и огнестрелни оръжия и принадлежност към престъпна група. Венелин Иванов не е заподозрян само за първите две престъпления. Във връзка със случая са задържани и две българки – Е. Л. (33 г.) и Й. В. М. (28 г.). Те обаче не са заподозрени за убийството, а за участие в серия от кражби, извършвани заедно с четиримата мъже.

През ноември 2011 г. испанското средиземноморското курортно градче Торевиеха е потресено от вестта за изключително мъчителната смърт на живеещия там британец Уилям М. Позната сънародничка на 74-годишния пенсионер го открива мъртъв в апартамента му, след като няколко дни го търси безуспешно.

Уилям е завързан за леглото си, с множество тежки рани от ножове и побой по тялото си. Британецът е умирал тежко и мъчително в продължение на няколко – вероятно 3 или 4, дни, в собственото си жилище, установява по-късно съдебната експертиза. Той не е бил в състояние да се отвърже, нито да повика за помощ.
Уилям е убит с цел грабеж. Нападателите задигат скъп златен часовник, значителна сума пари в брой и кредитна карта. С нея са теглени пари и са правени опити за теглене от различни банкомати в Торевиеха.

Именно часовникът е следата, по която тръгват разследващите. Той е открит в златарски магазин в града през февруари 2013 г. Гражданската гвардия залавя 46-годишния испанец М. Г., който го е продал.

И така постепенно разследващите стигат до четиримата българи. За това помага и защитен свидетел. “Имаше безсънни нощи, в които постоянно подслушваха разговорите на заподозрените българи. Те не споменаваха директно какво са вършили. И си мислеха, че няма да ги хванат за убийството на британеца. Но се хвалеха помежду си, че са се сдобили с доста голяма сума. Явно ставаше дума за обири.

Поливаха всеки свой “удар” в бар “Тореон” в Торевиеха, където ходят много българи и където често гастролират български фолк певици. Заведението е толкова популярно сред вашите сънародници, че си има страница във фейсбук на български език”, казаха източниците на “24 часа”.

На 30 май 2013 г. полицията нахлува в три жилища в Торевиеха рано сутринта и арестува по бели гащи Калин Станчев, Венелин Иванов и Николай Прокопиев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.