iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Техници от Енергото пристанаха на бандитите

Техници от Енергото пристанаха на бандитите

Срещу солидни суми те бъзикали електромерите на крадци и наркотрафиканти, за да им пестят от сметките за ток. Служители на Енергото се проверяват за скандалните случаи на кражба на ток в Перник, твърдят източници от фирмата в Перник пред mirogled. Техни клиенти били кримки с огромни палати и част от кръчмите в района. "Манипулациите се извършват предимно в петък, защото събота и неделя никой не прави проверки. Сваля се електромерът и се заменя с оборотен, след това се манипулира и се връща в неделя. На уредите се поставят пломби и печати. Това няма как да бъде направено без вътрешни хора", твърдят осведомени.
Само за две седмици в кражба на ток бяха хванати наркотрафикантът Стоян Кръстев-Драгановеца и Валентин Кирилов-Пуйката. В кюпа била и съпругата на изчезналия наркодилър Васил Борчев - Таня. При всичките е установена манипулация на електромерите, а уредите отчитали десетократно по-малко изразходвана енергия от реалната.
Според информирани в Перник един от извършващите услугата служители излизал в отпуск всеки петък в продължение на 6 месеца. Предполага се, че непрестанните му почивки са точно с цел извършване на услугата с електромерите. Освен това се подобрил и стандартът му на живот.При акция преди време бе установено, че е имало манипулации на уредите на всички заведения по поречието на река Струма. Собствениците отнесоха яки глоби. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.