iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тарашат четири града за избягали тийнейджърки

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Две изчезнали тийнейджърки от Перник хвърлиха в ужас полицията.

Четири града са тарашени в продължение на 10 дни заради изчезналите 15-годишни момичета. Проверявани са адреси в Перник, София, Бургас и Димитровград. Яна К. е намерена в столично общежитие. Детето било подслонено там от роднини на другата бегълка – Лили Г. Започнало е търсене на втората ученичка в Благоевград по данни, че от няколко дни се подвизавала там.

Лили и Яна офейкали от Дома за деца в риск в пернишкия кв. Калкас на 12 февруари, разказа шефът на пернишката полиция комисар Валентин Димитров. Момичетата не се чувствали уютно в приюта и вече три пъти са бягали от него. Изчезването им обаче изправи косите на ченгетата, които се наложи да проверят около 1000 приятели на Яна във Фейсбук.

Споменът от безуспешното и с трагичен край издирване на отвлечената и убита Мирослава Николова още държи топло на местните полицаи. Затова те си отдъхнали от развръзката с двете бегълки. Дори от областната дирекция казаха, че момичетата ще бъдат преместени в друг дом, където да се чувстват по-добре.

Яна пък тези дни ще получи и първото си тескере. Досега тя не е имала лична карта, но с намесата на полицията ще й бъде издаден документ за самоличност.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.