iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Струма замърсена с нефтопродукти

Струма замърсена с нефтопродукти 02_1361439277

Агромах" ЕООД в с. Бело поле е замърсила с нефтопродукти участък на река Струма край Благоевград, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Замърсяването е установено от експертите на РИОСВ-Благоевград, които извършили незабавна проверка по сигнал. Експертите са обходили участък от реката в района от Покровнишки мост до моста при с. Бело поле, община Благоевград и установили източника на замърсяването.

В следствие на измиване и ремонт на техника на площадката на дружеството „Агромах" ЕООД в река Струма са попаднали непречистени води, съдържащи масла и смазочни материали.

Взети са проби отпадъчни води от площадката, преди заустване в реката, както и водни проби от река Струма за лабораторен анализ. Резултатите ще дадат информация за точния вид и степента на замърсяване, а срещу „Агромах" ЕООД ще стартира административно-наказателно производство по Закона за водите.

От м. август 2012г. на „Агромах" ЕООД е наложена текуща санкция в размер на 3540 лв. месечно, за замърсяване на водите на река Струма и наднормено съдържание на неразтворени вещества в отпадъчните води от дейността на ТМСИ и асфалтова база в с. Бело поле. 

Източник: news.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.