iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съставили са 83 акта на перничани за превишена скорост за няколко часа

Съставили са 83 акта на перничани за превишена скорост за няколко часа 04_1461425450

Проведената акция на Пътна полиция Перник за висока скорост само за един ден е показала обезпокояващи резултати, стана ясно на пресконференция. На нея шефът на КАТ Перник Слави Лазов отчете проверките. 83 акта са съставени, като става въпрос за превишение на скоростта с повече от 20 км. над допустимото в определени участъци. Глобите за тези актове тръгват от 100 лева нагоре. Те са били съставени само за периода от 10-00 до 18.00 часа.

Слави Лазов сподели, че не може да коментира резултатите от проверките, които се извършват в цялата страна, но в Перник ситуацията е много сериозна. При положение, че предварително се е знаело за акцията, шофьорите не са се стреснали . Акцията се е провела на няколко възлови за Перник места. Най-много шофьори са „изгърмяли” при Бела вода – 42 са актовете съставени там.

Превишената скорост остава основна причина за тежките пътнотранспортни произшествия на територията на региона. От началото на годината са регистрирани 93 тежки ПТП-та с три жертви. От КАТ Перник за втора година правят 24 часова акция само за скорост. Ежедневно се хващат поне по 20 шофьори в нарушение, благодарение на камерите. При сегашната акция с две камери нарушителите са 83. Голяма част от шофьорите са с първи фиш , но има и такива които се оказва, че имат по 5-6 акта.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.