iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спипаха двама "производители" на амфетамин в Ковачевци

производители на амфетамин в Ковачевци

Служители на ГДБОП разкриха лаборатория за производство на амфетамин, съобщи "Фокус", цитирайки пресцентъра на МВР.

Задържани са двама рецидивисти, които разгърнали престъпния „бизнес” в къща в село Ковачевци. Операцията е проведена от служители на отдел „Наркотици” в ГДБОП.

Вчера в района на с. Черна гора, Пернишко, те засекли двамата криминално проявени и вече осъждани столичани. П.Ф. на 43 години и Р.В. на 38 години пътували в лек автомобил и били спрени за проверка.

Последвало претърсване на къща в село Ковачевци, обитавана от тях. Там спецполицаите открили лабораторията за производство на амфетамин. Тя била модерно оборудвана с всички необходими уреди за извличане на синтетичната дрога. Намерена е колба с около 20 литра кафеникава на цвят течност – междинен продукт в синтеза на амфетамин-база. Полевият тест дал характерното оцветяване за наличие на амфетамин.

Иззети са прекурсори и кофеин, който се добавял към готовата вече субстанция амфетамин с цел увеличаване на количеството и респективно на печалбата от незаконната дейност.

Двамата „производители” са задържани в рамките на 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.