iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спасиха от огнено барбукю кравите на Лида Яйчарката

Перник снимка: за хората и събитията - пожар във ферма

Пожар едва на опече на огромен пламтящ грил кравите на Лидия - Яйчарката. Около 50 хиляди бали сено и слама и селскостопанска техника са унищожени тази нощ от мистериозен палеж в брезнишкото с. Слаковци. Няма пострадали хора и животни.

Пламъците лумнали около 22,15 ч. в навес с бали, собственост на 60-годишната Йорданова. Перничанката от години се занимава с отглеждане на пилци и продажба на яйца. Стана известна покрай зверското убийство, извършено преди време от непълнолетната тогава нейна щерка. Момичето закла жестоко Евгени, синът на фризьорката Нушаq на центъра на Перник при свада с друга компания. Сега момичето върти успешен бизнес, а почернената майка на затритото момче още чака кръвнината за сина си.

Вероятно фермата на Лидия е запалена умишлено. Работи се и по версията за техническа причина. Много бързо огъня се разпространил на голям периметър и обхванал целия фураж. Изгорели са всичките бали, трактор, камион и микробус, който били в непосредствена близост до горящото сено. Частично са засегнати пръскачка за препарати, машина за смилане на груб фураж и елеватор. Благодарение на бързата намеса на огнеборците от Брезник и Перник няма пострадали хора и са спасени обори с крави, селскостопанска техника, постройки и навеса на горящия сеновал.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.