iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сиси искал да стане бос на мафията в Перник

Сиси искал да стане бос на мафията в Перник 06_1434882826

Репортерите на „ШОУ” отдавна следят показанията на ключови свидетели по делото „Килърите-3”. Делото е под особен обществен интерес заради факта, че основен свидетел по него е серийният убиец Станислав Методиев-Сиси. На него дори бе предложено да стане защитен свидетел.

На последното заседание на спецсъда бяха изслушани двама спецполицаи, единият от които – Кирил Стоев, е координирал действията на ДАТО и ДАНС по залавянето и ареста на Сиси. Неговият разказ и този на съпругата на Милчо Петров-Чироса са достойни за криминален филм:

Полицай Кирил Стоев работи в системата от 1999-а. Бил е в „Криминална полиция”, в момента е в „Икономическа”. Той разказва, че през 2009 г. е бил извикан от зам.-директора на ОДМВР-Перник да отиде в дискотека „Че Гевара”. По онова време полицията вече издирва Станислав Методиев, а Милчо Петров-Чироса бил съобщил на ченгетата, че Сиси се свързал с него и му искал два нови телефонни апарата и две сим-карти – едната за него, другата за Милчо, за да се свързват помежду им. При предаването им Петров записал серийните и абонатните номера на сим-картите. Предал ги на служител от Второ РУП-Перник – Веселин Идакиев. След тази подготовка полицаите пускат СРС на двата телефона и чакат да се осъществи контакт. Станислав седял на изключен телефон и само когато той решавал, тогава се обаждал на Милчо. При първия разговор между двамата се разбира, че иска от Чироса да му помогне

да си подсигури фалшиви документи за излизане от България

– искал да замине за ЮАР при някой си Емил Зеляро, осъден и издирван наркотрафикант.

Около Гергьовден мобилният комуникатор установява местоположението на Сиси – квартал в Бургас. Една вечер четирима души от „Криминална полиция”- Перник и четирима служители на ДАНС са командировани в морския град. Полицаят Стоев остава в Перник, за да координира действията между ДАТО и служителите на ДАНС.

На другата сутрин Сиси потърсва Милчо Петров. Чироса бил инструктиран да задържи събеседника си възможно по-дълго време на телефона. Успява и за това време експертите локализират две места, където евентуално се намира Методиев. На първото не го откриват. Чак в късния следобед се насочват към второто, отцепват района и хващат Сиси при опит да напусне жилището, буквално на стълбите при опит да избяга от сградата. „Като го задържаха, е бил с раница на гърба и се канел да се придвижва с велосипед. Станислав Ангелов Методиев беше конвоиран до ОДМВР-Перник. Аз и мой колега му написахме заповедта за задържане. ;

Издирването му бе за три убийства –

на Цецо сервитьора, на Биляна от „Петте кьошета” в София и на Кирчо - последното му убийство. Всъщност след убийството на Кирчо бе образувано досъдебно производство срещу Станислав и той бе обявен за издирване като извършител. След това доказахме и другите две убийства, защото намерихме труповете и на другите две лица. И тримата бяха простреляни в главата. Кирчо – с „Глок-19”, калибър 9х19, Цветан и Биляна – с пистолет 6.35. Според мен този човек – Сиси, беше решил да става „босът на мафията” в Перник – така беше решил и извършваше убийствата, аз даже не мога да разбера за какво – за собствено удовлетворение ли, не знам?... Той е асоциална личност, при него скрупулите са никакви, предполагам - и човешкият живот! Като го докараха в Перник, в раницата му намерихме една книга. Само това имаше - „Кръстникът” на Марио Пузо”, разказва Стоев.

На въпрос дали преди акцията по залавянето на Сиси, полицаят е знаел нещо повече за него, Стоев отговаря: „На 18 февруари 2008 г. убиха в центъра на Перник криминално проявения Николай Сашов Христов – Хайо. Оперативната работа по делото я водих аз. В процеса на работата установихме кои са извършителите на това убийство. Това бяха Николай Николов-Шатката и Станислав Ангелов Методиев, като единият беше стрелял, а другият е карал автомобила. За това убийство Шатката получи 20-годишна присъда, а Методиев – 18”. Стоев уточнява, че мотивите за убийството най-вероятно са конкуренция на наркопазара в Перник. „По това време се водеше война между две престъпни групи – едната беше на Хайо - в нея участваше Петър Тодоров-Пупи, Росен Драгомиров-Синбад и други лица от криминалния контингент, срещу тази група, която беше започнал да създава Станислав Методиев след убийството на Румен-Алф през 2007 г.”.

Полицай Стоев внася яснота и относно пернишките наркотрафиканти. „Групата, която беше на Райко /Кръвта – б.р./, а след това на Румен /Алф – б.р./ се занимаваше с хероин. След смъртта на Алф моето виждане за тази група е, че Станислав Методиев-Сиси се опита да поеме контрол над нея. От старите участници е само Николай Николов-Шатката. Работейки в полицията, нямам такава информация Васил Станков Василев да е съпричастен към тая група по някакъв начин. Милчо Петров го познавам като управител на „Че Гевара”. Не знам да е разпространявал наркотици и да се е занимавал с убийства”, потвърди пред спецсъда Стоев и уточнява, че обвиняемите по това дело са били подсъдими като физически лица, а не като свързани в група.

Шатката, когато е осъден на 20 години, е имал влязла в сила друга 5-годишна присъда и после избяга от затвора,

а Сиси пак е бил привилегирован

Цитираме Стоев: „Станислав Ангелов Методиев го пуснаха срещу парична гаранция и след това той извърши още три убийства”!

Още един полицай даде показания срещу Методиев - Светослав Георгиев, който през 2009-а e работел като оперативен работник в сектор „Икономическа полиция” към ОДМВР-Перник. Той разказа как единият от пистолетите, с които Сиси е извършил убийствата, е бил намерен при претърсване в къщата на Йордан Костадинов в кв. „Бела река”. Припомняме, че Костадинов, по прякор Шишето, е същият, който копаел гробовете на убитите от Станислав Методиев. Намереният у него пистолет бил сложен в плик и заровен под камък. И Георгиев бе категоричен, че Сиси и баща му са били известни в Перник като лихвари, преди синът да се прочуе като убиец.

Интересни сведения даде и Пламен Станков – баща на приятелката на Теодор Неофитов-Ханс – Ива, която има дете от него. Той разказа, че след като Ханс изчезнал и Ива започнала да се притеснява къде е, го потърсил бащата на Сиси. Казал му да не се интересува от Ханс, а Ива да не се притеснявала, защото Ханс бил заминал с някакви проститутки в Испания. /?/ По-късно самият Сиси потърсил Ива и я поканил на среща, като я предупредил да отиде на посоченото място – мотопистата, сама, но тя не го послушала и отишла на срещата с жената на Румен-Алф. Вероятно това я е спасило да не бъде убита? Пламен Станков се изразява по доста странен, но красноречив начин: „Нещо май искал да убие и нея...Така съм чул...”. В показанията му прозира съмнението, че

Ханс е убит от Сиси

„Аз не контактувах с Ханс, но го уважавах заради дъщеря си. Разбрах, че е изчезнал, когато дъщеря ми започна да ми говори, че го няма, че не й вдига телефона. Спомена ми после, че на някакъв телефон, дето го е търсила, й е звъннал Сиси. На дъщеря ми информацията й е била, че Ханс се крие, а той всъщност е бил убит. После дъщеря ми са я викали да я разпитват и са й показали вещи на Ханс – задграничен паспорт, връзка с ключове...”. На въпроса знае ли с какво се е занимавал Станислав Методиев-Сиси, Станков отговаря кратко и ясно: „Занимаваше се с черно тото, лихвар беше и после убиец!”.

Особено интересен е свидетелският разказ на съпругата на Милчо Петров-Чироса – Албена Петрова. Жената твърди, че килърът Сиси е заплашвал семейството им и че веднъж са палили апартамента им в Перник. Албена казва, че след палежа в дома им е имало постоянно охрана, както и при родителите на Милчо на село. „Вкъщи се редуваха момчета, които спяха при нас, за да не пострадаме. Това беше след палежа през 2009-а. Охрана имаше и при свекъра и свекърва ми на село”, каза Албена Петрова. За охраната потвърди и друг свидетел – Сашо Денков. Той вардел както заведението „Че Гевара”, така и дома на Петрови. Описва Милчо Петров-Чироса като свестен човек, който подкрепял футболния отбор в родното си село Габров дол, бил инициатор на местен ансамбъл, участвал в кукерска група и пр. „Просто не мога да кажа нищо лошо за него и се учудих, като го арестуваха”, твърди Денков.

Съпругата на Милчо – Албена, каза пред спецсъда, че никога в дома им не е имало бол пари. ”Материалното състояние ни е много тежко- и преди задържането на съпруга ми, и сега. Банка ни взе жилището, тъй като нямаше как да погасяваме заема. Последното, с което се занимаваше мъжът ми, беше управител на дискотека „Че Гевара”, която дори не е наша, а Сиси е заплашвал Милчо, че ще го убие, а аз съм щяла да му припиша заведението...”.

Както Албена, така и охранителят Денков и още един гард – Кирил Господинов, твърдят едно и също – че Милчо забранил Сиси да влиза в „Че Гевара” и че отношенията им били повече от обтегнати. Самата Албена познавала Сиси покрай работата си в застрахователна компания, където килърът застраховал автомобила си „Опел Вектра”.

След като арестуват Милчо Петров, жена му Албена станала жертва и на измама. Тя направи своеобразна изповед как се е случило това: „Подведоха ме, че ще намерят адвокат на съпруга ми, излъгаха ме и ми взеха парите. Излъга ме лицето Иван Георгиев Петров. На 16 септември 2013 г. в офиса дойде Валери Велинов, който ми каза, че група от хора искали да помогнат на съпруга ми да излезе от ареста – да се свържа с него, след като размисля. Попитах кои са тези хора, а той ми отвърна, че те искали да са анонимни. Споделих с познати и една от тях определи чрез Велинов среща с Иван Георгиев. Последният обеща, че ще помогне на Милчо, извади кодекса и ми каза по колко члена бил обвинен мъжът ми и че все по някой щели да го осъдят.

Почнах да давам пари, лишавах децата си, а тоя човек ни измами

Искам поне да знам свързан ли е по някакъв начин с това дело?! Каза ни, че щял да наеме адвокат Хари Харалампиев, но така и не се срещнахме с него. Дадох на този Иван Георгиев 5700 лева. На три пъти ги дадох парите. Първият път 2000, после още 2000 и накрая 1700… С Милчо сме женени от 1991 г. Той в началото работеше в завод „Кристал”, след това отвори кафе, след това друго заведение...”. На въпроса дали знае, съпругът й да е помогнал да бъде заловен Станислав Методиев-Сиси, жената отговаря, че -да, Чироса е помогнал съзнателно – „за да прекратят неговите /на Сиси – б.р./ зверски дейности”.

И друг свидетел описва Сиси като

безскрупулен лихвар

Валери Славчев е категоричен, че Станислав Методиев е давал пари на лихва и той също станал негов длъжник заради увлечението си по черното тото. Задлъжнял с пари, които трябвало да върне с 20 % лихва. За пръв път този свидетел обясни от първо лице

каква е била схемата на въпросното черно тото:

„По телефона се залагат прогнози за мачове с пари. Свързвах се със Сиси. Залагаш на даден мач за дадени пари и ако излезне този мач, печелиш си евентуално парите според коефициента на мача. А ако не излезе, даваш парите, които си заложил пак на него – на Сиси. Парите му ги носех кеш. Обаче взеха да не ми излизат мачовете и му задлъжнях с към 6000 лева. Димитър Начков ми направи услуга, че търсеше да продава неговата кола. Направи бартер с едно друго момче с неговата кола, като аз трябваше да додам 4000 лева. Обаче Сиси ги поиска. Каза, че Димитър Начков му дължал пари на лихва. Бях повикан в автоморгата преди Радомир от Станислав и ми беше отнета колата – „БМВ”. Бях повикан, беше ми нанесен побой и ми беше взета колата. Станислав беше там с още някои хора. Взе ми колата и ми каза, че тая кола няма да я видя повече. После имаше дело и мисля, че има и присъда, но аз бях пребит. А Димитър Начков е добър човек, който винаги ме е спасявал от неприятности. След тая история с колата ми запалиха апартамента”, каза Славчев. На въпрос има ли някакви подозрения кой го е запалил, свидетелят без замисляне отговори с краткото: „Да, Станислав!”.

Очевидно

всички пътища водят към... Сиси

Той изглежда наистина е бил, макар и за кратко, преди да го заловят, пернишкият „Кръстник”. Ако съдим по свидетелските показания от последните заседания на спецсъда по делото „Килърите 3”, става повече от ясно, че номерата на Методиев да разиграва всички и когато говори, да лъже, а в останалото време да се прави на „сърдит”, са очевадна постановка. Човек си задава и още един въпрос: защо баща му, за който вече има достатъчно данни, че е бил не само посветен в престъпните дела на сина си, но и е участвал в доста от тях, е още на свобода и не му е повдигнато никакво обвинение?!...

Източник: blitz.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.