iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сириец, женен за перничанка, е организирал канал за незаконно оръжие

Сириец, женен за перничанка, е организирал канал за незаконно оръжие 09_1442733182

Канал за незаконно оръжие е организирал офицер от сирийската армия, като той се казва Абдул и е завършил Военното училище в Шумен, съобщи „Блиц“.

Става въпрос за превозените преди време 6 ТИР-а с незаконно оръжие през българо-турската граница на ГКПП-Капитан Андреево. Това се е случило малко преди масовите арести на митничари от същия пункт за контрабанда на цигари. Нашият информатор е категоричен, че организатор на канала се казва Абдул, бивш офицер от сирийската армия. Завършил е Военното училище в Шумен и е женен за българка от Перник.

Тировете са били натоварени с автомати Калашников, патрони за тях и ръчни гранати. Разтоварени са в квартал „Гюнешли” в Истанбул, а оттам са извозени на турско-сирийската граница с микробуси. Нашият човек предполага, че оръжието е товарено на пристанището във Варна, тъй като по документите маршрутът им е Варна-Капитан Андреево.

Товарът е бил описан като дървени въглища и митничарите са пропуснали камионите по документи, без да ги проверяват. Информаторът ни е категоричен, че турските власти знаят за случая, но и до сега са запазили пълно мълчание. Един от хората, реализирали товара, е собственик на игрална зала в Одрин, каза още нашият човек.

Справка за дейността на Абдул пък показва, че той е търговец, вносител на турски и сирийски стоки в България, имал е магазин на Женския пазар в София. За българския пазар е внасял сапун и консервирана риба от Тунис.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.