iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шофирайте внимателно през почивните и празнични дни!

Това съветват от „Пътна полиция”. Предвиден е засилен контрол и множество специализирани полицейски операции. На територията на област Перник от началото на годината до 20 април са регистрирани общо 28 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали трима човека и са ранени 34. Основните причини за тежките катастрофи са превишена и несъобразена скорост с конкретните атмосферни условия, шофиране след употреба на алкохол и рискови маневри на пътното платно.
Във връзка с предстоящите празнични и почивни дни служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Перник са набелязали конкретни мерки, целящи установяване извършителите на груби нарушения на правилата за движение в местата с повишен риск, както и подпомагане на движението в пикови часове от денонощието. Засилено ще бъде полицейското присъствие в часовете с най-висока интензивност на движение на най-натоварените пътища и около питейните заведения и дискотеките.
През всички почивни и празнични дни ще се проведат полицейски операции „Алкохол и неправоспособност” и „Скорост”. Активно ще се използват възможностите на мобилните камери. Информация за точките на контрол гражданите могат да намерят на интернет страницата на дирекцията pernik.mvr.bg в рубриката „Полезна информация”. Пътните полицаи ще следят стриктно и дали водачи и пътници са с поставени обезопасителни колани, за наличие на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и техническата изправност на автомобилите, мотоциклетите и мотопедите.
На главен път Е-79, в района на кръстовището от с. Драгичево до пътен възел „Даскалово” ще бъде осигурено придвижване в две ленти по посока Перник на 30 април и на 01 май. На място ще има и автопатрул, който ще следи за спазване на правилата и при необходимост ще регулира движението.
При констатиране на нередности, нарушаване на обществения ред или престъпни посегателства, да се сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Осигурени са допълнителни дежурни групи, които да реагират на всеки конкретен случай.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.