iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Семейство от Перник е измамено с 4000 лева

Възрастно семейство от Перник е измамено вчера със сумата от 4000 лв. Преди дни мъж е изгорял с 12000 лв. Продължават измамите и опитите за измами в Пернишка област. Вчера, неизвестен мъж се обадил по телефона на възрастно семейство, че синът им е предизвикал катастрофа и са необходими пари за измъкването му от наказателна отговорност. Непознатият се представил за началника на полицията. Мнимият служител на реда накарал доверчивите хора, да сложат телефона в хладилника и да не го затварят, защото се подслушвал. Това бил четвъртия опит за измама на възрастните хора, като три пъти преди това те не се хванали.
Преди няколко дни пенсионер дал 12000 хиляди лева по подобна схема. Измамниците му поискали директно сумата от 12000 лв. Мъжът имал 8000 и отишъл да изтегли от банка още 4000 хиляди лева.
Впечатляващо е, че в последно време се искат големи суми пари, което буди респект у възрастните хора и те наистина си мислят, че нещата са сериозни.
От полицията отново напомнят на гражданите, да не се доверяват на непознати и да не дават никакви пари. Органите на реда умоляват децата и внуците на възрастните хора, да говорят с тях и да ги предупредят, че в 100% от случаите на телефонни обаждания с подобен предлог става въпрос за измама. Добре е да има директна и проиграна телефонна връзка между възрастните и младите, с цел проверка и успокояване, че нищо лошо не се е случило.
Хората много биха помогнали на полицията за залавяне на измамниците, ако се обадят по друга телефонна линия на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, че предстои предаване на пари. Тогава полицията ще може на място да ги задържи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.