iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Седем "стари пушки" задържани за кражба на автомобили в Перник и София

При операция "Ветераните", седем дущи бяха задържани за кражба на автомобили, съобщиха от агенция "Фокус".
 
Операцията е започнала преди обяд в петък. Седмината са задържани са в Перник, част от тях са местни, други са от София, повечето са криминално проявени.
„Това е група, в която се наблюдават три вида дейности: Има поръчители за определен вид автомобил, крадците крадат въпросния автомобил и го предоставят на майстори, които да извършат интервенция, така че да е трудно откриваем за органите на реда, после търсят пазар. Това е един затворен цикъл в този „бизнес". Тези интервенции са с наистина добро качество и са трудно откриваеми", обясни старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.
Задържани са осем автомобила. Три от тях категорично са откраднати на територията на София. Продължава работата откъде биха могли да са откраднати останалите.
Групата е крадяла предимно автомобили малко над среден клас, които са били лесно продаваеми. Всичките коли са били втора ръка, най-вече опел, БМВ.
„Откраднатите автомобили са се продавали в страната, но не изключваме възможност назад във времето да са продавали в чужбина. След като си купуваш автомобил, който е три пъти под пазарната стойност, най-малкото се съмняваш", каза още Йорданов. Според него - не са използвали автокъщи за продажба и покупка на автомобили.
Комисар Валентин Димитров, началник на ОД МВР-Перник каза, че работилницата за преправяне на откраднатите коли се е намирала в село Извор. „Образувано е досъдебно производство от Районна прокуратура - Радомир.
Престъпната група е купувала регистрация на автомобилите, стана ясно на пресконференцията.
Повдигнати са пет обвинения срещу тази група. Взети са мерки за неотклонение задържане за 72 часа.
Операцията се провежда под ръководството на Специализираната прокуратура.
В столицата вчера е била проведена операция по линия на Икономическа полиция. Открити са 49 мастербокса цигари без бандерол. Има 4 задържани лица с мерки задържане под стража, които са криминално проявени, имат регистрация за пласиране на стоки без бандерол.
Следващата седмица в София ще се проведе конференция на директорите на столичните полиции в Европа.
 
Източник: http://www.24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.