iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сащисана баба от Перник изгоря с над 2000 лева

Сащисана баба от Перник изгоря с над 2000 лева 10_1381997052

Възрастна перничанка е измамена със сумата от 2300 лв. Вчера, неизвестни се обадили по телефона на 84-годишна жена от пернишкия кв. "Църква" и заявили, че внучката й е болна от свински грип и са необходими пари за лечението на момичето. Притеснената и сащисана баба събрала всичките си спестявания и ги предала на непознат, който дошъл да вземе жизнено спасяващите средства. След, като минало малко време от шока, жената се свързала с близките си и разбрала, че е измамена. Подадена е жалба във Второ РУ "Полиция" – Перник, където е започната работа по случая.

Още един подобен случай на опит за измама е предотвратен в центъра на гр. Перник. Отново възрастна жена тръгнала да тегли пари от банка, които да предаде за лечение на близък човек. Благодарение на бдителността на охраната, който се оказал бивш служител на полицията, била предотвратена измамата.

От полицията отново предупреждават гражданите, да не се доверяват на непознати и преди да са предприели каквито и да било действия, да се обадят на близките си или на спешния телефон 112. По-младите да предупредят възрастните си родители, баби и дядовци за масовите измами по телефона. Добре е да имат постоянна и проиграна връзка по телефона, за предотвратяване на подобни случаи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.