iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роднините на Мирослава искат да бъдат разпитвани Чолеви

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Временната анкетна комисия за проучване на случаи на полицейско насилие, известна като комисията “ГЕРБ разследва ГЕРБ”, е изслушала майката и сестрата на Мирослава от Перник и бащата на Стойчо Стоев-Чочо. Това обяви на брифинг председателят на комисията Красимир Ципов.

“Майката и дъщерята представиха своята версия за едно недобро отношение в самото начало на разследването от страна на служители на териториалната служба БОП в Перник и поставиха въпроса за това да бъдат разпитани по досъдебното производство и членове на семейството на Борислав Чолев”, – обяви Красимир Ципов.

“Близките на Мирослава искат да бъдат разпитани членове на семейството на Борислав Чолев, защото неговите обяснения са снети – твърденията им са свързани с това, че исканията за откупа са били насочени към семейството на Борислав Чолев”, – каза още Ципов.

“Бащата на Стойчо Стоев е изложил пред комисията версията, която лансира – че синът му е убит, а не се е самоубил. Изтъкна доводи, които той смята за резонни”, – съобщи Класимир Ципов.

“Към настоящия момент не съм установил сериозни драматични несъответствия във версиите по случая в Перник, но предстои всички колеги от комисията да се запознаем с материалите по този случай и по всички случаи, които са предмет на работата на комисията”, – каза още Ципов в отговор на въпрос дали е установени несъответствие между версиите на представителите на институциите във връзка със случилото се в апартамента на Стойчо Стоев.

„Преди да изготвим нашия доклад, не бих желал да говоря по този въпрос. Предстои да се запознаем с всички материали по този случай, с протоколите от заседанието на комисията”, – допълни Ципов.

Лицата, които бяха изслушани на заседанията на комисията по случая в Перник са окръжният прокурор на Перник; служители на МВР, от ГДБОП, които са присъствали в апартамента на Стойчо, когато е станал инцидентът; изслушахме и служителите, които са направили проверка на техните действия и въз основа на тази дисциплинарна проверка, която е образувана, са предложили на министъра да наложи наказания на служителите от ГДБОП, които са били на инцидента. Предстои да бъде изслушана жената, с която Стойчо Стоев е живял на съпружески начала и се обсъжда вариантът да бъде изслушан или самият Борислав, или членове на неговото семейство. По последния въпрос предстои да се вземе конкретно решение.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.